Haetko sisältöä elämään ensi vuodelle?

Marraskuu ja toinen opintoperiodi ovat vasta alkaneet, mutta Fonin hallitus kääntää jo katseet tulevaan vuoteen!

Foni pitää huolta logopedian opiskelijoiden oikeuksista yliopistolla, pitää yhteyttä muihin opiskelijajärjestöihin (ja edustaa opiskelijoitamme heidän tapahtumissaan) sekä järjestää jäsenilleen asiantuntijaluentoja, koulutuksia, opinto-, kulttuuri- ja liikuntaekskursioita, työelämätapahtumia, juhlia, illanviettoja, fuksitoimintaa ja ties mitä. Työ tarvitsee kuitenkin tekijöitä; ilman aktiivisia opiskelijoita ei ole myöskään tapahtumia! Vuoden 2017 tekijät valitaan Foni ry:n yhdistyksen kokouksessa keskiviikkona 16. marraskuuta kello 14 opiskelijatila Conddoorissa (Siltavuorenpenger 5A). Olit sitten fuksi tai vanhempi opiskelija, nyt on tilaisuutesi tulla mukaan järjestötoimintaan!

Järjestötoimintahan on parasta mitä opiskeluaikana voi tehdä, koska mm.

  • Pääset päättämään siitä, millaista toimintaa opiskelijoille järjestetään
  • Tutustut tehokkaasti muihin opiskelijoihin ja luot uusia kontakteja
  • Pysyt ajan hermolla yliopiston ja opiskelijoiden uusimmista uutisista
  • Saat opintopisteitä
  • Vastuutehtävät näyttää hyvältä CV:ssä
  • Voit päästä ilmaiseksi Fonin sitseille tai edustamaan Fonia muiden järjestöjen vuosijuhlille

Mitä virkoja yhdistyksen kokouksessa sitten on jaossa? Katsotaan. Seuraavat virat ovat olennaisia järjestön perustoiminnan pyörittämisessä:

Puheenjohtaja. Puheenjohtaja laatii kokouksiin esityslistat, kutsuu kokoukset koolle ja johtaa ne. Lisäksi puheenjohtajan on tärkeää tietää, mitä erityisesti omassa järjestössä, mutta myös muissa järjestöissä ja yliopistolla ylipäätään tapahtuu. Ja vaikka hallituksessa toimitaankin yhteistyössä, puheenjohtaja viimeistään katsoo, että viralliset järjestöasiat ja muut hommat tulevat hoidetuiksi.

Varapuheenjohtaja. VPJ avustaa puheenjohtajaa, jakaa vastuuta ja hoitaa puheenjohtajan tehtäviä jos tämä on estynyt (esimerkiksi vetää hallituksen kokoukset, jos PJ ei pääse paikalle).

Sihteeri. Sihteeri tekee pöytäkirjat kokouksissa ja huolehtii niiden tarkastuksesta ja arkistoinnista, sekä hoitaa tarpeen mukaan muita järjestön paperitöitä. Kokouksissa pitää olla läsnä, mutta muuten tämän pestin voi hoitaa omaan tahtiin omalla koneella.

Taloudenhoitaja. Taloudenhoitajan tärkein tehtävä on huolehtia tulevista ja lähtevistä rahavirroista. Taloudenhoitaja maksaa laskut ja hoitaa kirjanpidon sekä pitää muun hallituksen selvillä rahatilanteesta. Vastuulla on myös käteiskassat, joita tarvitaan esim. merkkimarkkinoilla ja sitseillä.

Tiedottaja. Tiedottajan tehtäviä ovat Fonin ja muiden tahojen tapahtumista tiedottaminen ja esimerkiksi työpaikkatarjousten välittäminen Fonin sähköpostilistalla. Tiedottaja huolehtii myös Fonin jäsenrekisterin ja sähköpostilistan ylläpidosta ja päivittää Fonin Facebook-sivua ja nettisivuja yhdessä muiden kanssa. Tiedottajalla on eniten tekemistä vuoden alussa uusien fuksien saapuessa sekä hallituksen vaihtuessa, mutta muuten tehtävää voi hoitaa näppärästi omalta koneelta käsin.

Varsinaista sisältöä Fonilla on tänä vuonna ollut tuottamassa*:

Tapahtumavastaava. Koordinoi Fonin tapahtumien järjestämistä sekä tiedottaa jäsenistölle muista mahdollisesti kiinnostavista tapahtumista.

Opintovastaava. Opintovastaava huolehtii opiskelijaedunvalvontaan ja opintoasioihin liittyvistä asioista. Opintovastaavalta vaaditaan reipasta asennetta sekä kiinnostusta opiskelijoiden etujen ajamiseen. Hän toimii tarvittaessa yhteistyössä opettajien ja muun henkilökunnan kanssa opetuksen kehittämiseen liittyvissä asioissa. Hallituksen jäsenenä opiskelijavastaava osallistuu myös säännöllisesti Fonin kokouksiin sekä muuhun toimintaan. Antoisa homma, jossa on mahdollisuus päästä oikeasti vaikuttamaan!

Ulkosuhdevastaava. Ulkosuhdevastaavan tehtävänä on nimensä mukaisesti pitää yhteyttä muihin ainejärjestöihin. Ulkosuhdevastaavalta vaaditaan reipasta lähestymistä muihin järjestöihin, ja yhteistyötä ylläpidetään tarjoiluhommista yhteisiin tapahtumiin. Ulkosuhdevastaava hoitaa tehtäviä tiiviissä yhteistyössä Fonin tapahtumavastaavan kanssa. Ulkosuhdevastaava kuuluu hallitukseen, joten kokoustaminen ja yleisesti hallituksen jutuissa pysyminen mukana on oleellista!

Asiantuntijaluento- ja opintoekskursiovastaava. Asiantuntijaluento- ja opintoekskursiovastaava vastaa nimensä mukaisesti asiantuntijaluentojen ja opintoekskursioiden järjestämisestä. Tärkeimpiin tehtäviin kuuluu yhteydenpito vierailijoihin/vierailukohteeseen ja tapahtumasta mainostaminen sekä asiantuntijaluentojen tapauksessa tilavarauksesta huolehtiminen. Mahdollisten vierailijoiden/vierailukohteiden ideoimisessa voi hyödyntää niin omaa kuin opiskelijakavereiden kekseliäisyyttä.

Kulttuuri- ja liikuntavastaava. Opintojen lomassa pitää myös rentoutua sekä pitää huolta kehon ja mielen hyvinvoinnista. Kulttuuri- ja liikuntavastaava järjestää Fonilaisille ekskursioita vaikkapa teatteriin, suppailemaan tai tankotanssimaan.

Fuksi-, tuutor- ja yhdenvertaisuusvastaava. Fuksi- ja tuutorvastaava huolehtii siitä, että uusille opiskelijoille saadaan tuutorit, ja että viesti kulkee hallituksen, tuutoreiden ja fuksien välillä. Lääkikseen siirtymisen myötä toimenkuva tulee varmasti muuttumaan jollain tavalla, mutta sitä ei vielä täysin tiedetä. Yhdenvertaisuusvastaavan vastuulla on puolestaan huolehtia siitä, että kaikilla on Fonissa hyvä olla ja ettei järjestössämme tapahdu minkäänlaista syrjintää.

Alumnivastaava. Alumnivastaavan tehtävään kuuluu pitää yllä yhteyttä koulutuksestamme jo  valmistuneisiin henkilöihin. Toiminta on vielä alkutekijöissään, mutta tarkoitus olisi luoda pysyvä verkosto työelämässä olevien puheterapeuttien kanssa. Tämä hyödyttäisi opiskelijoiden työelämään siirtymistä ja tarjoaisi jo opiskelun aikana uusia näkökulmia.

Emännistö. Emännistö osallistuu Fonin tapahtumien järjestämiseen ja huolehtii erityisesti tarjoiluista. Tarjoulujen valmistaminen muun muassa sitseille, opiskelijakahveille ja asiantuntijaluennoille on hauskaa yhdessä tekemistä, johon ei vaadita huippukokin taitoja! Emännät ovat toimihenkilöitä, joten kokouksiin osallistuminen ei ole pakollista.

Opiskelijakahvivastaava. Järjestää noin kerran lukukaudessa tilaisuuden, jossa logopedian opiskelijat voivat kysellä ja keskustella henkilökunnan kanssa matalalla kynnyksellä.

Edustaja (+varaedustaja) logopedian henkilöstökokouksissa. Opiskelijaedustaja on Fonin toimihenkilö, joka osallistuu kuukausittain logopedian henkilöstökokoukseen. Hän välittää tietoa puolin ja toisin opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä. Opiskelijaedustalla on eturivin paikka opettajien työskentelyn ja kuulumisten seuraamiseen sekä tiedonkulun parantamiseen oppiaineemme sisällä. Tiedonkulun varmistamiseksi osallistuminen Fonin kokouksiin on suotavaa. Varajäsen edustaa kokouksissa varsinaisen jäsenen ollessa estynyt.

Edustajat tiedekuntamuuttoa suunnittelevissa toimikunnissa. Edustajat tuovat kokouksissa esiin logopedian opiskelijoiden näkökulmaa ja tiedottavat kanssaopiskelijoita esille tulevista asioista. Lisäksi tarvittaessa yhteydenpitoa Kompleksin edustajiin.

*monet näistä tehtävistä eivät ole kovin aikaavieviä, ja niitä voi yhdistää monia samalle henkilölle. Voit kiinnostuksesi mukaan olla esim. opiskelijaedustaja, alumnivastaava ja toimia emännistössä. Tapahtumien, kuten sitsien, järjestämisessä ovat mukana kaikki kynnelle kykenevät hallituslaiset, toimihenkilöt ja muut kiinnostuneet Fonin jäsenet.

Muista, että mihinkään yllämainituista tehtävistä ei vaadita aiempaa kokemusta vastaavasta työstä! Fonin hallitus on verrattain pieni, ja useimmat asiat hoidetaan yhdessä – koskaan et jää yksin tuskailemaan tehtäviesi kanssa. Suurin osa nykyisestä hallituksesta lähti toimintaan fukseina ja oppi tekemisen kautta. Kaikkiin tehtäviin saa perehdytyksen tämän vuoden toimijoilta, ja ensi vuonnakin hallituskonkarit ovat neuvoineen vain sähköpostin tai Facebook-viestin päässä. Sinun ei kuitenkaan ole pakko tehdä kaikkia samoja asioita kuin vastaavaa tehtävää hoitanut henkilö on tehnyt aiempina vuosina! Etenkin tiedekuntasiirtymän seurauksena joidenkin virkojen pitääkin vähän muovautua uudelleen.

Jos ja kun päätät asettaa itsesi ehdolle johonkin tehtävään, saavu paikalle kokoukseen 16.11. Conddooriin!  Jos et mitenkään pääse paikalle, lähetä sähköpostia osoitteeseen hallitus.foni@gmail.com ja kerro mistä tehtävistä olisit kiinnostunut sekä lyhyet perustelut miks just sä olisit niissä ihan paras.

Jos et ole kiinnostunut mistään tehtävästä, tule silti paikalle kokoukseen katsomaan miltä Foni näyttää vuonna 2017.

 

Nähdään kokouksessa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s